• facebook
 • instagram
 • linkedin
 • twitter

Despre mersul la vot

Pro-Democrația a lansat niște spoturi foarte mișto pentru a convinge lumea să iasă la vot:

și


O altă campanie mișto PRO mersului la vot e și YES la VOT, a echipei de la PRO Tv, în care o serie de persoane publice îndeamnă la îndeplinirea datoriilor civice.

Pe de altă parte, și argumentele ANTI mersului la vot sunt perfect valide:

sunt împotriva votatului. E un placebo. Obiectiv nu există nici o dovadă că votul tău, ca om care face parte din minoritatea foarte mică a românilor care știu să citească și nu mor de foame așteptând ajutor de la stat face ceva în afară de a legitima sistemul.

Sigur, tu poți să crezi foarte tare că votul tău contează, să o faci și să te simți bine că ți-ai făcut datoria de cetățean. Dar la fel de bine poți să te rogi la Duhul Bălții să facă să plouă cu bani.

Radu – cu PiticiGratis – explică foarte mișto aici și mai ales aici de ce probabil e destul de inutil efortul cetățeanului educat și lucid, la modul general.

Dar asta e partea cea mai mișto a conceptului de ALEGERE – că nu în candidați trebuie să ai speranță, ci-n societate că va face alegerea potrivită 🙂

10547636_10202450555045614_6388215604414738869_n__

Oricum, până una-alta, revenind la ale noastre, cei care vor merge la vot știu deja unde vor pune ștampila, iar cei care nu merg știu sigur unde nu vor să-și pună ștampila.

Și amuzant e că o diagrama simplă îi bagă acum pe toți ăștia în cam aceeași bulă.

Toată șmecheria e ca bula cealaltă, mai mică acum, ar face bine să crească mare de tot în turul II, ca oamenii cu convingeri înrădăcinate sau primite de-a gata să nu-i depășească pe ăia care caută prea mult răspunsul potrivit.

Oricum ar fi, nimic nu e definitiv pe lumea asta, doar că – la fel ca norocul – și ghinionul tot cu mâna ta ți-l faci. Pe-al tău și pe-al altora.

Așa că s-alegeți cum trebuie, orice ați face.

Clip to Evernote

gone digital

5 Comments

 1. Sebastian · 25/10/2014

  Votul cetateanului lucid si educat nu conteaza pana cand… incepe sa conteze pentru ca si cetateanul nelucid si needucat (gotta love binary world) voteaza, dintr-un motiv sau altul, “ce e bine”. Si atunci diferenta e atat de mica incat fiecare vot e important (vezi 2004, 2009 ).
  Pe de alta parte daca votul tau nu conteaza atunci nici nu legitimeaza, nu? Daca tot suntem atat de putini incat sa influentam rezultatul cum dracu suntem socotiti cand legitimam?
  In fine, sunt mai multe de spus pe subiect, poate bem o cafea in ziua votului si povestim 🙂

 2. ligia · 27/10/2014

  eu mi-am pierdut buletinul si nu cred ca o sa fie gata pana inainte de alegeri, cred c-o sa fie prima data cand votez cu pasaportul – daca ma lasa.

  (Iar daca nu ma lasa, o sa fie amuzant scandalul pe care o sa-l fac, in baza dreptului meu constitutional 😀 )

 3. Sebastian · 28/10/2014

  Buletinul se poate face in 2 zile, trust me. Bine pentru asta ai nevoie de timp si pierzi tot fun-ul din a incerca sa votezi cu pasaportul.

 4. ligia · 28/10/2014

  data trecuta cand l-am schimbat a durat 3 saptamani, sa vedem acum, poate aduc si alegerile astea ceva bun 😛

 5. Sumarul de JOI · 30/10/2014

  […] despre mersul la vot […]

Leave a reply

 

css.php