• facebook
 • instagram
 • linkedin
 • twitter

de ce nu merg la Ideo Ideis 2013

de maine seara incepe Ideo Ideis – festivalul de teatru tanar.

am o gramada de motive pentru care parca nu as merge: 969212_508802789185412_75231303_n

– n-as merge pentru atelierele de coregrafie, dramaturgie, muzica, scenografie sau educatie vizuala – desi toate astea suna a ceva la care mi-am dorit dintotdeauna sa particip

-n-as merge nici pentru competitia de teatru tanar, desi sa vezi liceeni de peste tot din tara jucand in piese cu morala si umor iti da speranta de-aia filtrata de cinism pentru viitorul tarii noastre.

– nu merg nici pentru concertul The Amsterdams, fiindca desi-s misto, i-am mai auzit cantand prin Bucuresti. Si nici pentru pool party-ul de la Stadionul Olimpic din Alexandria. 

– poate spectacolul stradal de clovni sa fie un carlig bun sa mergi intr-un oras ca Alexandria, dar parca nu as merg doar pentru-atat.

– n-as veni pana-n Alexandria nici ca sa vad “Femeia care si-a pierdut jartierele”  a lui Silviu Purcarete, chiar daca acum cateva luni cand am vrut sa merg n-am mai gasit bilete la Teatrul de Comedie din Bucuresti.

– nici macar ca sa-l vad si eu pe Tudor Chirila jucand teatru (in Biloxi Blues) n-as veni, desi ar fi frumos sa-i gasesc si alte defecte artistului din el, in afara de versurile celei mai recente melodii pe care o canta.

–  recunosc, ar fi tentant sa vin doar ca sa-l ascult pe BTO povestind despre arta povestilor si sa ma amuz intuindu-i nevoia de-a fuma o tigara in timp ce vorbeste, dar e suficient de amuzant doar sa-mi imaginez asta in mintea mea.

Da, pare ca lumea se super distreaza acolo, dar poate-i doar de la montaj

[vimeo]http://vimeo.com/62830104[/vimeo]

nah. nu astea-s motivele pentru care as merge.

Voi merge, in schimb, pentru ca mi-e dor de sentimentul ala de vacanta de vara pe care-l simteam cand eram copil si pe care l-am regasit, dupa multi ani, anul trecut in Alexandria, cand am fost prima data la Ideo Ideis.

N-am crezut nici eu ca poti sa mergi undeva doar pentru sentimentul ala frumos care efectiv pluteste in aer cand se aduna la un loc o gramada de energii pozitive, ca na,  suna mega cheesy.

Ideo Ideis e unul din lucrurile alea misto la care trebuie sa mergi ca sa-ti dai seama care-i povestea.

si povestea e ca Ideo Ideis e despre tine.

Clip to Evernote

gone digital

4 Comments

 1. pietricel » Archive » Ideo Ideis mi-a smuls blazarea si m-a plesnit cu ea peste ochi · 12/08/2013

  […] frustrat si mai tare cand a venit Ligia toata zambitoare sa ne povesteasca ce energie fantastica e la ateliere, cat de bine s-a simtit la […]

 2. Propunere de scenariu pentru o piesă de teatru cu bloggeri • Republica Culturală Chineză · 13/08/2013

  […] Ligia (apare brusc în scenă, cu un colac gen raţă în jurul taliei): Ce faceţi, măh, aici? Mă uit la voi şi aşa îmi aduc aminte de sentimentul ăla de vacanţă de vară pe care-l simţeam când eram copil, să mi se spargă colacul de nu. (Şi iese fluturând pleata). […]

 3. samante de oameni frumosi | ligia adam .ro · 13/08/2013

  […] viitor si nu doar pentru al tau. Si asta e un gand tare frumos cu care sa te incarci. Cum ziceam, la Ideo Ideis trebuie sa mergi ca sa intelegi despre ce e vorba. […]

 4. un pic de ajutor pentru Ideo Ideis | ligia adam .ro · 09/05/2014

  […] Le-am fost suficient de aproape să le știu zbaterile de voluntariat, problemele de buget și ideile creative de a strânge fonduri, totul pentru a face din fiecare ediție un motiv  pentru care să mergi în Alexandria vara. […]

Leave a reply

 

css.php