• facebook
 • instagram
 • linkedin
 • twitter

de ce sa fii prieten UNICEF – Povestea lui Danut

În această seară, de la ora 21, pe Realitatea TV, va avea loc un teledon live în cadrul unui ediții speciale a emisiunii Trezește România, găzduită de Andreea Marin Bănică.
În cadrul emisiunii se vor spune poveștile copiilor aflați în dificultate și modul prin care îi putem ajuta.

În plus, vor fi afișate, în direct, mențiunile din mediul online ale susținătorilor UNICEF – de la articole pe blog la update-uri pe facebook sau tweet-uri (#PrietenUNICEF).

Social media blitz-ul sau online flashmob-ul va incepe de la ora 20, așa că să fiți pe fază! Eu o să fiu acolo, să fac live tweet-ing și să mulțumesc celor care susțin UNICEF, deci să scrieți pe net și să vă uitați la tv 🙂

Campania UNICEF pentru care se organizează strângerea de fonduri are ca scop ajutarea copiilor invizibili, a căror poveste este similară cu cea a lui Dănuț.

___

Povestea lui Dănuț

Marian este tatăl lui Dănuț, un bebeluş de 11 luni, pe care îl îngrijeşte cu foarte mult drag după ce mama copilului a declarat că vrea să îl lase în grija statului.

Casa în care locuiesc Dănuț şi tatăl său este cocoţată pe deal, lângă un râu. Are două camere şi o prispă largă în care tatăl a ales să joace ambele roluri: şi de mamă şi de tată.

Cu ajutorul asistentului social şi a anchetelor sociale care au dovedit faptul că poate avea grijă de copil, tatăl a reuşit să îl păstreze pe Dănuț acasă. Între părinţii copilului au mai existat discuţii după divorţ.

Dănuț este cuminte şi vesel. El primeşte hrană diversificată acum nexistând  posibilitatea de a fi alăptat. Tatăl lucrează mai mult cu ziua. În acest timp Dănuț este îngrijit fie de sora lui care are la rândul ei trei copii, fie de bunici. Indiferent de greutăţi, familia vrea să îl crească pe Dănuț şi nici nu se gândesc să îl părăsească. Fără ajutorul asistenților sociali și a echipelor dedicate UNICEF, care au ajutat ca Marian să poată dovedi că îl poate crește și sibngur pe Dănuț, micuțul de 11 luni ar fi și acum în grija statului.

UNICEF lucrează în 64 de comunităţiRezultatele ne-au arătat că acolo există 12.000 de copii aflaţi în dificultate, de multe ori “invizibili“ sistemului: fără acces la medic, fără a merge la şcoală, supuşi violenţei, fără acte de identitate, copii având copiii, copii lăsaţi singuri acasă şi mai ales copii în pericol de a fi părăsiţi de familie şi lăsaţi în grija statului. Locul copiilor este în familie, dar 1 din 10 copii este în pericolul de a fi părăsit. Este o cifră dureroasă și care reflectă doar o parte din realitățile din România.

Devino acum Prieten UNICEF și ajută-l pe Dănuţ și alți copii ca el să rămână în familie.

Cum poti ajuta, in mod real?

 • SMS la 8848, în valoare de 2 euro pentru care nu se percepe TVA, număr valabil în rețelele Cosmote, Orange și Vodafone;
 • apel la 0900 900 230, în valoare de 2 euro pentru care nu se percepe TVA, număr gratuit pus la dispoziție de Romtelecom;
 • donații online pe www.unicef.ro, plus posibilitatea de a face donații lunare automate (cu sumă minimă de 10 lei/lună), opțiune pusă la dispoziție de payU.
Clip to Evernote

gone digital

2 Comments

 1. Povestile unor copii invizibili | AurasMihai.ro · 13/07/2012

  […] Ligia va si ea prezenta acolo, va face live-tweeting si se va asigura ca mențiunile din mediul online ale susținătorilor UNICEF – de la articole pe blog la update-uri pe facebook sau tweet-uri (#PrietenUNICEF) vor aparea la televizor. Si cum like-urile nu tin de foame, uite si modalitatile prin care poti ajuta in mod real: […]

 2. Prieteni cu UNICEF | ŞI BLONDELE GÂNDESC · 13/07/2012

  […] cu UNICEF July 13, 2012 6:13 pm copila blondă every girl can be a princess Nu ştiu cum Ligia poate lucra cu astfel de poveşti, cum le poate scrie şi spune mai departe. Acum e implicată în […]

Leave a reply

 

css.php