• facebook
 • instagram
 • linkedin
 • twitter

haine calcate la dunga (.ro)

Oricine a pierdut până acum câteva zeci de minute bune chinuindu-se să calce ca lumea o cămașă sau o rochie cu multe pliuri știe cât de obositor, enervant și solicitant e tot procesul. 

E de ajuns o singură cută neascultătare ca să te dai bătut și să ajungi să-ți porți fie hainele care nu mai trebuie călcate, fie alea care n-arată așa de rău mototolite.

Și cum cheful de călcat vine mai rar ca Moș Crăciun, iar mamele nu-s întotdeauna aproape pentru a fi exploatate, cineva s-a gândit la o soluție.

La-Dungă.ro este un serviciu profesionist de călcătorie, cu ridicare și livrare la domiciliu a hainelor, în doar 24 de ore.

Mai mult decât o idee simpatică, La-Dungă este un mic business de familie, care oferă servicii de călcătorie fie prin abonament, fie per cantitate de haine (între 32-38lei/ kg), în funcție de nevoi și preferințe:

 • Abonamentul Mini: 20 Kg de rufe calcate – 156 lei /luna
 • Abonamentul Family: 40 Kg de rufe calcate – 285 lei /luna
 • Abonamentul Intensiv: 60 Kg de rufe calcate – 420 lei/luna

Cum funcționează totul mai exact?

Păi e simplu: dai un telefon cu cel puțin o zi înainte, le spui ce tip de serviciu vrei, stabilești ora și adresa de ridicare a hainelor și pui deoparte hainele pentru a fi luate.

Pe site se găsesc câteva informații orientative despre greutatea hainelor obișnuite (un tricou are cam 170g, de pildă), dar e mai bine de știut că – de exemplu – o pungă de-aia mare de la Carrefour îndesată cu haine ajunge cam la 6-7 kilograme.

Eu am testat abonamentul Mini, pentru care am pregătit de cu seara două astfel de sacoșe (neîndesate) de haine, care aveau împreună 11 kg.  La ora stabilită (8:30) un reprezentant La-Dungă a ajuns la mine acasă și am început procesul de predare a hainelor. Înainte să fie puse într-un sac de rufe de-al lor, s-a făcut o evidență a tuturor hainelor pe care le avem de călcat, respectiv:

Am predat hainele într-o vineri dimineața și mi-au fost livrate luni seara, la ora 21 (deci pe lângă faptul că hainele sunt luate și livrate acasă, intervalul orar în care se întâmplă acest lucru e super flexibil), iar când le-am primit, hainele au venit așa:

fiecare hainuță călcată era pusă pe un umeraș din metal reciclat, învelit în carton

fiecare 3 umerașe cu haine călcate erau învelite într-un sac transparent de plastic pentru a le proteja

câteva dintre haine au venit împăturite (lucruri de casă, tricouri, fața de masă etc)

Toate hainele erau călcate impecabil. Sacourile, cămășile, costumul, rochițele, bluzele…toate erau călcate perfect (și bineînțeles c-am avut grijă să le dau pe alea cel mai dificil de călcat).

Apropo de răutăți de-astea, fiindcă nu voiam să am doar cuvinte de laudă pentru La-Dungă.ro ( 😀 ) și fiindcă îmi place să testez pe bune când testez, am avut grijă să strecor printre hainele date la călcat și un sacou foarte drag mie, pe care l-am cam distrus acum câțiva ani, când l-am spălat la o temperatură mult prea mare decât îi era lui confortabil.

Semn că nu mă pricep deloc la treburi de-astea casnice gen spălat sau călcat, sacoul în cauză a ieșit super șifonzat din toată povestea și n-am reușit să-l mai calc niciodată (deși l-am dus, fără succes, de vreo două ori la niște spălătorii și călcătorii profesioniste de-a lungul anilor.) Nu l-am aruncat nici până azi pentru că încă îmi place și pentru că tot sper că într-o zi va redeveni la modă să porți haine șifonate.

În plus, ca un hoarder care  se respectă, am mers pe zicală că nu știi niciodată când ți-o trebui și bine am făcut – a fost perfect pentru testul ăsta.

Când mi-au fost returnate hainele călcate la-dungă, încă dinainte de a le despacheta, am fost anunțată că am avut printre ele un sacou care nu mai poate fi călcat și care cel mai probabil a fost stricat fiind spălat la o temperatură mult prea mare (semn că oamenii ăștia se pricep la haine, nu doar la călcat). Mi-au mai spus și că au încercat, săracii, să-i dea de cap cu tot felul de soluții, dar că pur și simplu nu s-a putut rezolva (iat-n poză cum ajung hainele spălate de mine).

Fiindcă știam deja că nu mai există nici un fel de speranță pentru sacou, am zâmbit mulțumită că La Dungă.ro mi-a trecut testul răutăcios 🙂

Au urmat alte câteva surprize plăcute. După ce le-am scos din sacii de plastic și le-am așezat frumos, hăinuțele ocupau cu mult mai puțin loc în șifonier – e logic, știu, dar diferența de spațiu s-a simțit considerabil (adică mai încăpeau încă vreo 10 umerașe acolo, deși înainte nu încăpeau nici pe jumătate din câte aveam acum). În plus, avantajul de a avea hăinuțele aliniate frumos pe umerașe e că ți-e mult, mult mai ușor să te hotărăști dimineața cu ce să te îmbraci. Să nu mai zic că umerașele cu care vin hăinuțele pot fi păstrate, dacă dorești (eu mai am de călcat încă 9 kg de haine, deci le mai păstrez puțin).

Deci, pe scurthaine multe, luate de acasă și călcate impecabil în doar o zi și aduse frumos pe umerașe la tine acasă, la un preț foarte accesibil pentru cei care știu care știu că-i mai bine să faci economie la timp, nu la bani.

Și aș vrea să pot spune că cel mai mult mi-a plăcut serviciul ireproșabil, dar de fapt ce mi-a plăcut cel mai mult e că e o afacere mică, de familie – și am interacționat direct cu unul dintre ownerii micului business – asta pentru că vor să-și cunoască personal clienții și să poată îmbunătăți totul din mers.

În concluzie, vă recomand sincer să apelați la serviciile la-dungă și să vă bucurați de haine călcate impecabil (măcar din când în când, dacă nu lunar)

[ Mie mi-a plăcut așa de mult de ei că i-am luat unei prietene un abonament Mini cadou de ziua ei 🙂  ]

(văd că și lui Alex îi place ideea acestui business de fier)

Clip to Evernote

gone digital

4 Comments

 1. Ovi · 20/09/2012

  Foarte tare, urmeaza extinderea si pe serviciul conex .. spalarea?

 2. Alexandra · 21/09/2012

  Foarte interesant articolul si ajutator. Cred ca o sa incerc si eu serviciile lor, avand in vedere ca nu e scump absolut deloc.

 3. ligia · 21/09/2012

  @Ovi habar n-am, probabil se vor gandi la asta daca le cer foarte multi clienti si lucrul asta.

  @Alexandra multumesc 🙂
  eu am fost foarte multumita ..si urmeaza sa mai fiu, ca mai am inca 9kg de haine de calcat.
  Daca apelezi si tu la ei, sa imi spui si mie cum a fost 🙂

 4. Cristina · 27/02/2016

  Ce ma bucur ca s-au inventat serviciile de calcatorie cu livrare! Eu am gasit alta firma care si spala, nu doar calca! In sfarsit am timp si pentru mine! 😀

Leave a reply

 

css.php