• facebook
 • instagram
 • linkedin
 • twitter

cine-ar fi crezut ca-i atat de simplu sa salvezi o viata?

“În Africa, 3,000 de copii mor zilnic din cauza malariei. Din cele 781.000 de decese, 80% este reprezentat de copii sub 5 ani, care trăiesc în ţările cele mai sărace.

Altfel spus, o dată la 30 de secunde un copil este lovit de această boală, care poate fi prevenită şi tratată. Apropo de secunde, UNICEF a contribuit la scăderea ratei mortalităţii de la 20 la 30 de secunde. Deşi pare o diferenţă nesemnificativă, atunci când e vorba despre malarie, cele 10 secunde pot fi vitale.”

UNICEF România desfășoară lunile astea o campanie online de strângere de fonduri pentru a ajuta copiii bolnavi de malaria din Africa. Boala, 100%tratabilă, este cauzată de o banală înțepătură de țânțar, doar că în Africa sub-sahariană oamenii de acolo sunt atât de săraci că nu își pot permite o amărâtă de plasă de țânțari care pe noi ne-ar costa echivalentul a 7,5$. Adică 22,5 lei. Adică o ieșire la un suc într-o seară.

Plasa de care spun poate fi folosită între 3-5 ani și poate apăra de înțepături până la 5 copii. Fără ea, copiii de acolo mor pur și simplu, câte 3000 pe zi. Unul la fiecare 30 de secunde.

(…)

Pe site-ul campaniei – www.sustineUNICEF.ro – se găsesc mai multe informații, iar tot acolo se fac și donațiile, de care este super mare nevoie.

O echipă a UNICEF România se află zilele astea în Angola, iar pe pagina de facebook Susține UNICEF sunt publicate update-uri, poze, impresii și povești de la fața locului.

Clip to Evernote

gone digital

3 Comments

 1. Andreea · 29/06/2011

  Eu tocmai am donat… ca sa stii ca articolul tau nu a ramas fara ecou.

 2. ligia · 29/06/2011

  Ma bucur tare mult! 🙂

 3. - Ligia Adam | gone digital · 30/06/2011

  […] salvezi o viață costă doar 7,5$, 2 minute și un pic de bunătate. Pe Susține UNICEF se desfășoară lunile astea o campanie de […]

Leave a reply

 

css.php